I wish DREAMS come TRUE ♥

Assalamualaikum and Annyeong . Welcome to my online diary .
A piece of advice; Life is short, so live your life to the fullest.
Be positive then everything will be okay.
Please navigate around happily. And follow me if you like to :)
Leave your footprint on my cbox, I'll follow back ok hee...


Sunday, 21 June 2020 • June 21, 2020 • 3 Sweet hearts

Inilah rupa bilik gg after exam XD apoo anak dara bilik sepah gini hahaha

Hi, peeps ! How are you guys doing? I left this blog for almost a month just to focus on the exam. Hahaha. Nerd bukan? That's the fact if you guys nak terjun dalam medical field macam gg. Tapi itulah dia. Bukan mudah gg nak fokus belajar lagi2 kita sekarang duduk kat rumah. I've been so lucky because my uni gives us 24 hours to answer the questions. Sebab tu belajar pun main2 lol. Hahaha.

Read more »


Thursday, 21 May 2020 • May 21, 2020 • 14 Sweet hearts

Alkisah... Sedang gg berbual bual dengan ibu. Tiba-tiba, ibu gg tanya gg pandai gubah bunga tak? Gg dengan berlagaknya cakap mestilah pandai, dulu masuk pertandingan gubah bunga kot! (eceh padahal kalah #boo) Hahaha. Maka bermula lah idea gila ibu gg suruh gg gubahkan bunga orkid dia. Padahal entah pandai ke tidak aku ni, gg mampu bisik dalam hati je; yelaa sebab tengok ibu dah excited sangat gamaknya. Kalau tak jadi ni mati aku kene sumpah jadi bunga ekeke.

Pada suatu pagi yang panas ting ting, gg ajaklah ibu gg pergi guardian sebab gg nak beli haircare product yang tengah sale. Ibu gg cakap boleh, dengan syarat gubahkan bunga orkid untuk dia. Gg pun layankan lah temankan dia pergi kedai bunga, pilih orkid yang berkenan di hati sambil belek-belek pokok orkid yang dah siap di gubah. Kata ibu, mahal kalau beli yang dah siap. Satu pasu yang 3 tangkai orkid je standard harga RM180. Mak aih, terkejut gg masatu. Terus semangat nak gubahkan, mana tahu kot2 ibu bagi upah lebih sikit. Hehehe


Secara logiknya, memang padanlah harga dia dengan kos-kos barang. Bagi penggemar orkid, mesti tahu mahalnya level mana. Kos buat sepasu 3 tangkai orkid sahaja mencecah RM80. Gila tak gila? Hahaha. Sesampainya gg di rumah, bermula lah projek gubah orkid, berhari-hari juga dikerjakan ibu. Haih nasib baik lah ibu sendiri. Haha. Gg belajar gubah orkid melalui youtube sahaja. Lebih mudah faham sebenarnya melalui Youtube berbanding hanya membaca blog-blog orang lain.


Okay gais. So, for today, gg nak share how to gubah bunga orkid with the simplest instruction. InshaAllah mudah faham dan boleh buat sendiri.



Tutorial gubah bunga orkid

Read more »

Labels:



Wednesday, 20 May 2020 • May 20, 2020 • 2 Sweet hearts

Hi everyone!

This is my first time joining this kind of segment. Hihi. So, gg just follow je instructions given by the owner segment. Untuk yang lain, marilah join sekali. Benefit we will get; getting more friends and followers, meriah sedikit alam blogging ni. If you're lucky enough, mana tahu boleh jadi pemenang kan? Gg pun cuba nasib je ni ekeke. How to join? Click tulisan colour pink yang comel2 di bawah ini; you guys akan di bawa terus ke blog Adianez. Follow je syarat-syarat dia satu persatu ya. And don't forget to follow me ehehe; drop off your comment at chatbox, I'll follow back okie hihi

Segmen Exhange Bloglist PKPB 2020 by Blog Adianiez



Due date segment: 13 Mei - 31 Mei ( 10 days moreee! pali pali )
If you guys get questions to ask, feel free to write at comment box :) InshaAllah gg respond ASAP. Good luck semua <3

Labels:



• May 20, 2020 • 2 Sweet hearts

review avril lavigne songs

Siapa tak kenal Avril Lavigne ni? Noob bocah. Hahaha
Read more »

Labels:



About Me ♥



♥ Anis Najiha
♥ Pen name : Call me GG
♥ Third year Med Student
♥ 22 Years old
♥ Part-time blogger

Chatting Here


Don't use harsh word. I'm fragile
Put your blog url
You can suggest interesting content. Maybe?

Post history





Template By: Kawaii Lady
Some stuff:

Blog readers ♥


Recent posts



My Reading List ♥

Blogging List